• Over Ons

Over Ons

De oorsprong van onze bedrijven gaat terug tot 1945. Met de oprichting van een zaak door de heer Arie van Aalst in ruwvoer, kort daarna een grondbedrijf en niet veel later een overslagbedrijf is de basis van onze ondernemingen al snel gelegd. Een welkome aanvulling op deze bedrijven kreeg zodoende eveneens gestalte met de handel in zand en grint.

Door de voortvarende groei van de bedrijven werd men genoodzaakt om de activiteiten in begin jaren 50 van de vorige eeuw te verplaatsen vanuit Hazerswoude naar onze huidige locatie aan de Hondsdijk te Koudekerk aan den Rijn.

BCK

Als er binnen de onderneming al een handelsactiviteit is met zand en grint en daaropvolgend ook cement dan is het maken van betonmortel maar een kleine stap verwijderd. Na intensieve voorbereidingen werd begin 1956 de eerste kant en klare betonmortel geleverd aan aannemers in het Groene Hart. Samen met Betonfabriek Rotterdam ( BEFARO) was BCK in die tijd de enige betonmortelproducent van Zuid-Holland en mogen wij dan ook gekenmerkt worden als pioniers van het produceren en transporteren van kant-en-klare betonmortel in West-Nederland.

Op dit moment staan er 2 onafhankelijke productiegebouwen op ons bedrijfsterrein. De ene volledig ingericht op het produceren van allerlei soorten betonmortel in verschillende sterkteklassen, milieuklassen en samen te stellen met primaire maar ook secundaire materialen. De 2e productielijn is ingericht op het maken van grintvrije producten, maar is op enige moment inzetbaar om eveneens betonmortel te produceren.

In de aard van ons bedrijf ligt het pionieren op het gebied van ontwikkelingen en tegemoet komen aan de wensen van onze afnemers. Zo waren wij begin jaren 90 een van de 1e producenten van gietdekvloermortels, de Anhydrietvloeren, in Nederland en zijn wij begin 2023 de enige producent van de meeste milieu-verantwoorde afwerkvloer in Zuid-Holland. Met de ontwikkeling en het produceren van Eco2Floor is invulling gegeven aan de milieueisen welk tegenwoordig gesteld worden aan een verantwoorde oplossing voor de afwerkvloer van de toekomst.

Inmiddels zijn onze bedrijven nog steeds te kenmerken als een familiebedrijf. Ons moederbedrijf Labeko B.V. is begin 2023 in handen gekomen van AGAR Holding BV, dit Twents familiebedrijf is voor ons geen onbekende. Zij zijn pioniers van betonmortel in het Oosten van Nederland en hebben een langdurige verbondenheid met onze bedrijven die teruggaat tot de oprichting van beiden.

Net als bij Labeko zijn bij AGAR Holding haar werkmaatschappijen zowel nationaal als internationaal actief. De overname door AGAR Holding is voor Labeko een gewenste stap om haar werkmaatschappijen succesvol te laten blijven met behoud van haar eigen identiteit. Voor AGAR Holding is de overname een strategische waardevolle uitbreiding van haar portfolio. Dit geldt zowel op internationaal gebied, met name voor de gelieerde Engelse bedrijfsactiviteiten, maar ook in het Groene Hart van Nederland.

ENBO

Met de oprichting van B.V. Eerste Nederlandse Bulkoverslag ( ENBO) werd in 1954 invulling gegeven aan het overslaan van poedervormige stoffen zoals kalk en cement. Samen met een compressorenfabrikant is een systeem ontworpen dat in de jaren daarna en nog steeds uniek is in heel de wereld. Het overslagsysteem werd gebouwd door ons onze eigen monteurs en zo ontstond een constructiebedrijf dat een ontwerp dat heden ten dage nog steeds wordt gebruikt in het overslaan van cement en gelijksoortige poedervormige stoffen vanuit een vrachtschip naar een silo of loods op de wal.

In 1972 werd door het succes van ENBO, bekend om het stofvrij overslaan van cementen, de 8e overslaginstallatie in gebruikt genomen. Met het internationaal bekend worden van ons eigen concept werd eind jaren 70 het idee geboren om de installaties mobiel te maken. Het resulteerde in een mobiele overslaginstallatie die haar 1e buitenlandse klant bediende in 1982. Tot op de dag van vandaag is ENBO zowel nationaal als internationaal actief met een verscheidenheid aan mobiele overslaginstallaties en diverse overslagschepen.