• Betonpompen

Betonpompen

Een Betonpomp is een arbovriendelijk transportsysteem om beton te verpompen van de opstelplek van de betonmixer naar de verwerkingslocatie op de bouwplaats. Of dat nu in een kelder is of ergens op de 18e verdieping, met een betonpomp zijn er vele mogelijkheden en is het vaak haalbaar om beton te verpompen naar alle locaties.

Afhankelijk van het gekozen pomptype kan per machine een verwerkingssnelheid behaald worden van 160 m3 / uur. Ook zijn er horizontale en verticale afstanden te overbruggen die richting de 150 meter gaan, afhankelijk van de benodigde samenstelling. 

Er zijn verschillende typen Betonpompen:

Betonpomp:Pomp met giek

De meest gangbare Betonpomp die de betonspecie recht boven de verwerking plek pompt. Met name geschikt voor funderingen en vloeren waarbij grotere hoeveelheden moeten worden verwerkt. De pompen zijn voorzien van een giek, waarbij de lengte van de giek wordt weergegeven bij het type pomp. Let wel op dat deze pomp goed kan afstempelen op een geschikte ondergrond die de stempeldruk van de pomp aan kan. 

28 meter giekpomp (stempels 5,9 x 3,6 m1)

36 meter giekpomp (stempels 6,2 x 5,7 m1)

42 meter giekpomp (stempels 7,9 x 8,3 m1)

52 meter giekpomp (stempels 8,9 x 10,4 m1)

62 meter giekpomp (stempels 8,9 x 12,5 m1)

Leidingpomp: Pomp met leidingen en/of slangen

Deze pomp wordt vaak gebruikt als in een hal of langs een pand aan de achterzijde beton verwerkt moet worden. Hierbij zijn grotere afstanden te overbruggen, afhankelijk van de betonsoort en omstandigheden op de bouwlocatie.

Mixerpomp: Pomp met mixer 

Pomp die tot 7 m3 beton zelf meeneemt. Deze pomp heeft 17 meter giek en kan aansluitend tot 20 meter slangen toevoegen. Met deze pomp zijn pompsnelheden mogelijk tot zo’n 60 m3 / uur.

Slangenpomp: Pomp met liggende slangen

Pomp die met slangen tot afstanden van >100 meter kan verpompen. Is uitsluitend geschikt voor spramexbeton. Een slangenpomp kan tot een maximum van 15 m3 / uur verpompen.

 

Voor elke klus is er een oplossing beschikbaar die je tijd en energie bespaart. Ook is het minder lichamelijk zwaar werk voor jou en je medewerkers. 

Informatie over de meest geschikte pomp voor jouw klus? Bel ons gerust, dan helpen wij je bij het maken van de juiste keuze. Soms komen we zelf langs om de mogelijkheden te bespreken en beter advies te geven.